logo

OMGEVING
ST. ETIENNE - FRANKRIJK

Saint Etienne

Saint-Etienne-des-Sorts is een rustiek klein dorpje, gelegen aan de oever van de Rhône. Het wordt terecht vaak geroemd vanwege het uitzonderlijk mooie uitzicht over de rivier en het uitzicht op de kasteelruïne van Mornas en de Mont Ventoux. Je kunt met het dorp als uitvalsbasis prachtige wandelingen en fietstochten langs de Rhône maken, maar ook over de hoger gelegen vlakte met bossen en wijnvelden. Vlakbij is ook een heuse druïden-grot uit de verre oudheid. Ook de wijdere omgeving biedt tal van mogelijkheden voor interessante uitstapjes.

Saint Etienne Saint Etienne Saint Etienne
Pont-Saint-Esprit

10 minuten per auto.
Het zeer nabij gelegen stadje Pont-Saint-Esprit, dat haar naam ontleent aan de prachtige oude brug over de Rhône, is toeristisch zeer bekend om haar levendige zaterdagmarkt. Een middagje slenteren door de nauwe middeleeuwse straatjes of een bezoek aan het Musée d’Art Sacré laat je de sfeer proeven van de middeleeuwse ‘esprit’ van dit prachtig gelegen plaatsje.

Bagnols-sur-Cèze

15 minuten per auto.
Dit aan het riviertje de Cèze gelegen regionale centrum trekt in de zomer vele toeristen, waaronder ook jongeren die er het internationaal bekende reggae-festival bezoeken. Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het Musée Albert-André, dat gehuisvest is boven het ‘Hôtel de Ville’. Je vindt er werk van de meest bekende 19e en begin 20ste eeuwse schilders en beeldhouwers, dat daar door bijzondere omstandigheden ooit is beland en bij het grote publiek onbekend is. Te zien zijn werken van Gauguin, Camille Claudel, Maillol, Matisse, Monet, Picasso, Suzanne Valadon, Albert André, Bonnard en Kees van Dongen. Komt dat zien!!

Orange

20 minuten per auto.
Op de eerste rotonde die je tegenkomt als je Orange binnenrijdt, prijkt de spreuk ‘je maintiendrai’, de lijfspreuk van het Nederlandse Oranjehuis. In het kleine historische museum van Orange, recht tegenover het Romeinse Theater, wordt die historische relatie uitvoerig uit de doeken gedaan. Een bezoek aan het goed geconserveerde theater en aan de pas gerestaureerde triomfboog die gebouwd werd tijdens de regeerperiode van Keizer Augustus, maar ook aan een van de talrijke terrasjes, maakt een middagje Orange zeer de moeite waard.

Avignon

45 minuten per auto.
Het geheel ommuurde centrum van Avignon met haar zeven poorten en 39 torens staat op de Werelderfgoedlijst. In de maand juli is de stad een bruisende zee van mensen die het inmiddels internationaal bekende theaterfestival bezoeken. Op elke straathoek wordt je dan door optredens van groepjes theatermakers verleid om een van de honderden voorstellingen te komen bezoeken.

Nîmes

1 uur per auto.
Een bezoek aan de modieuze stad Nîmes is zeer aan te bevelen. Ook hier zijn de Romeinse tijd, met vele goed bewaard gebleven monumenten, en de cultuur van de toreadors nog steeds voelbaar. Het ‘Maison Carrée’ waarvan in elk geschiedenisboek een afbeelding te zien is, staat in Nîmes. In het eigentijdse ‘Maison Carrée’ er recht tegenover biedt het museum voor moderne kunst tweemaal per jaar imposante exposities die ook in Parijs, Barcelona of Amsterdam niet zouden misstaan.

Arles

1 uur en 15 minuten per auto.
Arles is bekend als woonplaats van Vincent van Gogh. Op het door hem vereeuwigde ‘Café de la Nuit’ aan de Place du Forum kun je nog steeds een drankje en een hapje nuttigen. Ook de vele Romeinse monumenten in Arles, waaronder de arena en de begraafplaats Les Alyscamps maken een bezoek aan Arles zeker de moeite waard. In de maanden juni, juli en augustus vindt in Arles een internationaal vermaarde foto/video expositie plaats, verdeeld over meer dan 20 locaties in de stad.