logo

PRAKTISCHE INFORMATIE
CURSUS FRANKRIJK

Zondag 11 juli 2021
Aankomst. Komt u liever op een andere dag, neem dan even contact op.
16.00‑19.00   Ontvangst
19.00   Aperitief + Souper
     
Maandag 12 t/m zaterdag 17 juli 2021
08.00‑09.00   Ontbijt
09.00‑11.00   Beeldhouwen
11.00‑11.30   Koffiepauze
11.30‑13.00   Beeldhouwen
13.00-14.30   Lunch in restaurant
14.30‑18.00   Vrij of beeldhouwen zonder begeleiding
18.00‑19.30   Vrij of beeldhouwen met begeleiding
19.30   Aperitief + Souper
     
Zondag 18 juli 2021
08.30‑09.30   Ontbijt
9.30   Afscheid
De cursusprijs bedraagt € 650,-.
  • Inclusief verblijf (7 nachten).
  • Inclusief ontbijt (7x), lunch (6x), souper (7x), koffie, thee, frisdrank en licht alcoholische dranken.
  • Exclusief reiskosten.
  • Exclusief steen. Steen in verschillende hardheden en soorten is ter plekke aanwezig en kost tussen de € 17,- en € 45,-.
De prijs voor gasten bedraagt € 375,-.
  • Inclusief verblijf (op tweepersoonkamer).
  • Inclusief ontbijt, souper, koffie, thee, frisdrank en licht alcoholische dranken.
  • Exclusief lunch.
  • Exclusief reiskosten.
stenenDe voor het beeldhouwen noodzakelijke gereedschappen en stenen zijn aanwezig. Voor beginners zijn er de wat zachtere steensoorten zoals serpentijn, kalksteen, zandkalksteen en albast; voor gevorderden bijvoorbeeld ook marmers en arduin. De prijs van de stenen is afhankelijk van de steensoort en het gewicht (vanaf € 17,00).
Er wordt handmatig gewerkt.
De deelnemers dienen zelf mondkapjes en (stof)brillen mee te nemen.
De cursisten overnachten in het Centre Erasme in St. Etienne-des-Sorts. Er zijn een- en tweepersoonskamers. De kamers zijn eenvoudig ingericht met uitstekende bedden en alle kamers beschikken over een eigen was- en douchegelegenheid.
Adres:
Rue de la liberté (sans numéro)
30200 St.-Etienne-des-sorts
France.

 

Het ontbijt en ook het bescheiden avondeten nuttigen we in het Centre Erasme, buiten op de cour. Voor de lunch trekken we naar het plaatselijke restaurant La Pergola op het dorpsplein, waar Kristèle met haar zoons de heerlijkste maaltijden serveert. We krijgen daar een 3-gangenmenu voorgeschoteld (naar keuze vegetarisch of met vlees/vis), inclusief een glas wijn. Op de dag van aankomst ontmoeten we elkaar bij een eenvoudige maaltijd en onder het genot van een glaasje van het een of ander.

 

La Pergola
In de wijde omgeving is er een keur aan leuke plaatsjes, interessante bezienswaardigheden, mooie musea en feestelijke festivals. Rondom Saint-Etienne zelf kunnen prachtige wandelingen en fietstochten worden gemaakt. Zie verder de pagina Omgeving-Frankrijk.

Adres
Rue de la Liberté (sans numéro), 30200 St. Etienne-des-Sorts, Frankrijk.

Per trein
Met de trein (TGV) naar Avignon of Orange. Treinkaartjes vanuit Nederland kunnen besteld worden via de NS. En treinkaartjes vanuit België via de NMBS. (7 uur reistijd vanuit Rotterdam 7 uur en 5 uur vanuit Brussel). In Avignon of Orange kun je de taxi nemen naar St. Etienne-des-Sorts. Naar wens kun je, als meerdere cursisten min of meer gelijktijdig in Avignon aankomen, opgehaald worden met een speciale taxi tegen betaling. In het laatste geval graag even vooraf aangeven via het formulier op deze site.

Met de auto
Vanuit Rotterdam duurt de reis naar St. Etienne-des-Sorts ongeveer 11 uur. Veel van de gasten die het centrum bezoeken spreiden de reis over meerdere dagen. Je kunt zo je vakantie op een leuke manier verlengen door op de heen- en/of terugreis prachtige plaatsjes op de route aan te doen.

Met het vliegtuig
De beste verbinding met het vliegtuig is die naar Marseille (ongeveer 1,5 uur). Vanaf Marseille kun je per trein naar Avignon reizen (kosten tussen de € 15,- en € 20,-.), zie deze link. Vandaar kun je een taxi nemen, maar kun je ook opgehaald worden, graag even vooraf aangeven via het formulier op deze site. Natuurlijk is het ook mogelijk om een auto te huren. Per auto rijd je in ongeveer 1,5 uur naar het Centre Erasme.

Met de (fiets)bus
Er zijn ook busverbindingen. Retourtickets naar Avignon zijn er al voor € 113,- bij busmaatschappijen als Eurolines en Flixbus. Je kunt vervolgens opgehaald worden in Avignon. Voor de fietsliefhebber is het mogelijk om met de fietsbus naar Avignon te komen. Tickets zijn verkrijgbaar via de site fietsvervoer en de kosten voor een retour zijn ongeveer € 275,-.

De beeldhouwcursus
Voor deze cursus conformeren we ons aan de regels die voor het Centre Erasme gelden. De huisregels worden bij aankomst van de groep nader toegelicht. Hieronder volgen de voorwaarden die in het bijzonder voor de beeldhouwcursus gelden.

Terugontvangen van inschrijfgeld
Na aanmelding en betaling is uw inschrijving definitief en bent u verzekerd van een plek. De beeldhouwcursus gaat niet door: bij te weinig inschrijvingen, als de cursusbegeleider door overmacht is verhinderd of als de maatregelen rondom Covid-19 dit niet toelaten. Wanneer een beeldhouwcursus niet doorgaat, wordt het betaalde bedrag op uw rekening teruggestort. Wanneer u zelf de cursus annuleert, kan dat tot uiterlijk 4 weken voor het begin van de cursus. In overleg krijgt u dan een deel van het betaalde cursusbedrag terug.

Verzekeringen
Deelnemers aan de cursussen van het Centre Erasme zijn zelf aansprakelijk voor de schade die zij aanbrengen aan eigendommen van het centrum of van derden. Het is daarom verstandig in het bezit te zijn van een aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast adviseren wij onze gasten om een reisverzekering af te sluiten. Dit om in het geval van annulering aanspraak te kunnen maken op vergoeding van een deel van het betaalde cursusgeld.